You are here

7 trikova za osveženje doma u letnjim danima

Blog

Leto je već u ponom jeku, a visoke temperature često deluju nepodnošljivo. Ipak, postoji nekoliko stvari koje će. makar vizuelno, uneti svežinu u naš dom i atmosferu učiniti prozračnom i svežom.

1. Lagane zavese

Prozračne i lagane zavese zaštitiće vas od najjačeg sunca, propuštajući pritom dovoljno vazduha u vaš prostor kako bi on bio okupan suncem i ugodan za boravak.

Poluprozirne zavese ne morate da zadržite samo u unutrašnjosti svoga doma. Postavite ih na terasu i time ćete dobiti ne samo dodatnu privatnost nego i pravi letni doživljaj prostora.

 

2. Umetnost koja podseća na more

Iako smo kilometrima daleko od plaže, to ne znači da ne možemo maštati o godišnjem odmoru i opuštenim danima prepunima morskih radosti.

U sanjarenju nam pritom uvek mogu pomoći umetnička dela, slike i fotografije koje prikazuju čarobni okean, divlje obalne krajolike, život na plaži i talase.

 

3. Vaze prepune zelenila

Keramičke vaze zanimljivih geometrijskih oblika i izražajnih tekstura u neutralnim bojama savršen su izbor za laki letnji dekor.

Ispunite ih svežim zelenilom (poslužite se i kojom egzotičnom biljkom), grupišite različite komade i stvorite tako odličan ukras u svome domu.

 

4. Tkanine za sto s prugicama

Prugice su jedan od klasičnih uzoraka koji je idealan za ovo doba godine, a sto prekriven stolnjakom s prugicama uvijek će izgledati atraktivno u svojoj jednostavnosti. Kombinacija crne i bele boje sa zemljanim nijansama uvek je dobitna pa potražite takve primere u radnjama i online.

 

5. Posuđe za serviranje

Planirate li puno različitih okupljanja, za ovo leto dobro će vam doći jednostavno i lagano posuđe za serviranje hrane. Nezavisno radilo se o doručku, ručku ili večeri, elegantno i lepo posuđe svako će druženje podići na viši nivo.

 

6. Čaše za vino

Belo vino jedno je od najpopularnijih letnih pića, a kako biste dodatno uživali u svakom gutljaju, pobrinite se da ga svojim gostima možete ponuditi u prefinjenim vinskim čašama, kao i u lepom vrču!

 

7. Vrč za vodu

Za letnih vrućina važno je da pijete puno vode, a ako je poslužite u lepom vrču punom svežeg voća i začinskog bilja, ispijanje vode postat će pravi užitak!

 

Izvor: Lepa&Srecna