You are here

5 grešaka koje pravimo kada kačimo zavese

Blog

Nije važno samo kupiti zavesu i zakačiti je što pre. Često pravimo greške kako bismo posao završili što pre, a svaka od tih grešaka dodaje dozu neurednosti Vašem domu. Evo najčeše grešake koje pravimo kada su u pitanju zavese:

Pre kupovine ne merite dimenzije prozora

Prva stvar koju treba da uradite pre nego što kupite zavese je da izmerite prozore i razmislite kakve zavese želite i koje dužine one treba da budu pa tek onda krenite u kupovinu. Na taj način znaćete šta da tražite i manje su verovatnoće da ćete pogrešiti. 

Pročitajte kako da odredite koliko Vam materijala treba za zavese.

Kačite zavese previse nisko

Ukoliko imate mali stan ili garsonjeru i kačite zavese nisko, vaš prostor izgledaće još manje. Zavesu zakačite što bliže plafonu kako bi prostor dobio na veličini. U sobi prosečnih dimenzija, idealno je da zavesa ne bude niže od 5 cm od tavanice ili donje ivice plafonske lajsne (ako je imate).

 

Kupujete prekratke zavese

Duge zavese do poda daće vašem domu dašak luksuza, ali i vizuelno izdužiti prostoriju. Ukoliko želite da kupite draperije, dizajneri savetuju da budu dužine do poda jer ćete ih lako porubiti ako za to bude potrebe.

Pročitajte kako da izaberete savršene zavese za Vaš dom.

 

Izbegavate peglu

Izgužvane zavese deluju neuredno, a samim tim i vaš dom delovaće tako. Pre nego što ih zakačite, uzmite peglu u ruke i lepo ispeglajte zavesu.

 

Zaboravljate na garnišne

Kada birate draperije morate misliti i na garnišnu. Ukoliko su vaše zavese teške, potrebno je da izaberete masivnije i jače koje će izdržati teret. Mislite i na stil, u skladu sam vašim enterijerom i izabranom zavesom kupite lepu garnišnu tako da vaš prozor izgleda elegantno i ukusno.

Pogledajte izbor garnišni

 

Izvor: www.lepaisrecna.rs